• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Anasayfa


     OMEGA 646 - Superior Chain Lubricant - SAE 40 - 50 - 60

   
Ürün Kodu : 646
Ürün Özellikleri
Omega 646, zincirler için özel olarak geliştirilmiş bir sıvı yağlayıcıdır. Omega 646, zincirlerin yağlanmasında yüksek kalitedeki rafine edilmiş paraf
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Omega 646

AÇIKLAMA:

Omega 646, zincirler için özel olarak geliştirilmiş bir sıvı yağlayıcıdır. Omega 646, zincirlerin yağlanmasında yüksek kalitedeki rafine edilmiş parafinik yağının karakterini tamamlayıcı nitelikte bir süper mikronize katı yağlayıcı olan –moly- yüksek teknolojisini kullanır.

ZİNCİR YAĞLAMA PROBLEMLERİ:

Geleneksel zincir yağları ve gresleri, yük binen yüzeyleri hidrodinamik bir film tabakasıyla ayırarak yağlama yaparlar. Gerçek “kullanım” durumlarında, film her zaman oluşturulamaz. Bu filmin oluşumu, yağlayıcının viskozitesi, yüzey hızı ve uygulanan yük gibi birçok parametrenin özelliğine bağlıdır. Hızlar çok düşük olduğunda, yükler çok ağırdır veya hızlanma ve yükleme için yağlayıcının viskozitesinin uygunsuz bir eşleşmesi vardır ve diğer değişkenin çokluğunda sürtünmeyi ve sonrasında gelen aşırı aşınmayı arttırıcı metal-metal teması gerçekleşir.

Genelde zincirle çalıştırılan makinalarda yavaş hareket eden parçalar, çok ağır bir şekilde yüklenmiş işlemlerde, yeni takılan bir parçanın alıştırması esnasında, makinayı başlatma ve kapatma esnasında “Çatırdamak” ve “çubuk kayması” olarak bilinen olay meydana gelir ve zincirle dişli tekerlekleri arasında yağlama gerçekleşmez!

METAL-METAL TEMASINI ENGELLER:

Omega 646, hidrodinamik film yokluğunda herhangi bir metal-metal temasını kesinlikle engeller. Yük altında Omega 646’nın içindeki moly de var olan mikronize hücreler, metal temasını önlemek üzere kolaylıkla birbirleri üzerinden kayarlar. Hiçbir diğer geleneksel ürün bunu başaramaz. Omega 646’nın özel moly’si yaklaşık 400°C (750°F) sıcaklığa kadar yağlamaya devam edecektir. Bu nedenle Omega 646, kötüleşme ve bozulma yapmadan en zorlu ve yüksek sıcaklık koşullarında çalışan zincirlerde kullanılabilir.

BAKIMA DAİR  KULLANIMININ ÇOK YÖNLÜLÜĞÜ:

Zincirler İçin Sıvı Yağlayıcı Omega 646 çok yönlüdür. Zincir ve parçaların ömrünü uzatır.

ALIŞTIRMA ÇALIŞMASI:

Bir mikroskop altında her yeni metal yüzeyi, gerçekte vadi ve tepelerin sıralanmasından ibarettir. Bu tarz iki yüzey temasa geçtiğinde sadece tepeler birbirleriyle karşılaşır. Bu nedenle bu çok küçük bölgeler tüm yükü çekerler. Bu tepeler beraberce “soğuk kaynama” ve hareket olduğunda birbirlerini parça parça keserler. Omega 646 – yeni kısımlara çalışmadan evvel uygulandığında - tepeler arasındaki gerçek teması engelleyerek felakete yol açan parça arızalarını, çentilmeyi ve gerilmeyi önler.

Omega 646’daki moly, yüzeylerin potansiyel olarak zarar verici olarak kaynaması ve kesilmesinin aksine plastik deformasyon yoluyla birleşmelerini sağlar. Omega 646, yeni makine parçaları için en uygun alıştırma yağlanmasının olmasına izin verir.

YAVAŞ ÇALIŞAN PARÇALAR:

Sıradan yağlar ağır yük altında yavaş çalışan kısımlar arasında bir hidrodinamik film oluşturmazlar. Omega 646 bu tip bölgeleri dururken dahi birbirlerinden ayıracaktır ve düşük sürtünme katsayısı çatlamaları ve çubuk kaymalarını önler.

ÇÜRÜTÜCÜ KOROZYONU ÖNLEME:

Sınırlı harekete sahip makinelerde titreşim, kısımlar arasında hidrodinamik yağlama tabakası oluşumunu önler. Geleneksel ürünler titreşimin etkisiyle hareketli kısımlardan gerçek anlamıyla sıçrar, kaçarlar. Omega 646’nın içindeki moly yerini muhafaza eder, metal-metal temasını ve çürütücü korozyonu azaltır.

ANTI-FRICTION RULMANLARI:

Rulmanlar çok ısındıkları zaman, sıradan greslerin bileşenleri aşırı incelirler. Omega 646’nın içindeki moly bu tarz yüzeyleri korumaya devam edecektir.

ÜSTÜN ZİNCİR YAĞLAMA YAĞI:

Omega 646 baştan sona pahalı, yüksek performans katkılarla formüle edilmiştir. Baz süspansiyon yağlayıcısı, yüksek kalitede, üstün yağlama etkisine ve anti-oksidasyon karakteristiğine sahip rafine edilmiş parafinik yapıdadır.

Üstün viskozite geliştiricileri, tüm geleneksel zincir yağlayıcılarına üstünlük sağlar nitelikte yağlama için  sıcaklık dalgalanmalarına karşı Omega 646’ya bir kararlılık verir. İşlem maliyetlerinde çarpıcı biçimde düşüş sağlamak üzere tüm makine parçalarında sürtünmeyi azaltacak ve zincirin yağlılığını belirgin şekilde  arttıracaktır.

UYGULAMA:

Omega 646 zincirlere ve makine kısımlarına daldırma yoluyla, bir fırçayla, banyoda veya damlalıkla uygulanabilir. Yağlanmanın en kritik olduğu yerlerde, Omega 646’nın içindeki moly uygulanan yüzeylere inatla yapışacağından, belli yüksek hız zincirlerinde olası gerçekleşebilecek herhangi bir sıçramaya önem verilmeyebilir. Omega 646, konveyörler, dişli tahrikleri, kasnaklar, vb. gibi tüm zincir tiplerinin üstün yağlanmalarında kullanılır; kurutucularda ve germe-kurutma makinasında bulunan zorlu yüksek sıcaklık koşullarına dayanır.

TİPİK ÖZELLİKLER: 

TEST

ASTM..TEST  METODU

SAE 40

SAE 50

SAE 90

ISO Viskozite Sınıfı

D-2422

68

150

220

Görünüm

Görünür

Siyah Opak, Yapışkan

Yoğunluk, Kg/L @ 15°C

                                                 

D-1298

0.875

0.890

0.893

Viskozite, cSt      @ 40°C

                            @ 100°C

 

D-445

D-445

76

14.0

150

19.1

220

21.3

Viskoite İndeksi

D-2270

191

183

115

Parlama Noktası,COC, °C

                                      °F

D-92

204

399

218

424

264

507

Akma Noktası               °C

                                      °F

D-97

-30

-22

-25

-13

-22

-8

Total Baz No, mg KOH/g

D-2896

11.6

11.6

8.2

Köpürme Karakteristiği –

     Tüm Aralıklarda, Çökelmeden Sonra

D-892

Hiç Yok

Hiç Yok

Hiç Yok

Pas Önleme Karakteristiği

         48 saat tuzlu su

D-665

Geçer

Geçer

Geçer

Molibden Disülfit, % Kütle*

Gravimetrik

1.0

1.0

1.0

*MoS2 dağılımı 0.9

  

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj