• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Anasayfa


     OMEGA 78 - Food Grade Anti-Corrosion Grease

   
Ürün Kodu : 78
Üretici : MAGNA INDUSTRIAL CO.
Ürün Özellikleri
Omega 78 Gıda Sınıfı Korozyon Önleyici Gres yağı, en ileri kalsiyum sülfonat gres teknolojisiyle geliştirilmiştir. Omega Departmanı tarafından dizayn
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Omega 78 

Omega 78 Gıda Sınıfı Korozyon Önleyici Gres yağı, en ileri kalsiyum sülfonat gres teknolojisiyle geliştirilmiştir. Omega Departmanı tarafından dizayn edilmiş yağlama çözümlerinde en son ve devrim yaratan ürün jenerasyonuna ait bir buluştur.

 Uygulama alanları; çelik fabrikaları, kağıt fabrikaları, off road ve yapı ekipmanları, madencilik ve denizcilik ekipmanları, tatlı su ve deniz  suyu taşımacılığında, nükleer tesisler, elektrik üretimi, otomotiv ve genel imalattır. Omega 78, ısı, su, ağır ve şok yükler gibi ekstrem koşullar altında sürekli yüksek performans gösteren karaktere sahiptir. 

ÖNEMLİ ÖZELLİKLER ve FAYDALAR:

Omega 78 şu özelliklere sahiptir;

  • Sülfonat iyonunun kuvvetli polar özelliğine dayalı olan çok üstün korozyona dayanıklılık,
  • Kalınlaştırıcının bünyesindeki eşşiz kalsit kristal yapısı sayesinde, katkıların kullanımına gerek duyulmadan mükemmel EP (extreme pressure) ve AW (antiwear) özellikleri sağlar,
  • Mükemmel düzeydeki oksidasyon direnci(antioksidan içerir),
  • Hem su varlığında hem de yükseltilmiş sıcaklıklardaki mükemmel mekanik kararlılık,
  • 300°C’yi aşan sıcaklıklardaki yüksek damlama noktası,
  • Eşsiz düşük sıcaklık özellikleri,
  • Merkezi pompalama sistemlerine uyum.

 

BENZERSİZ KRİSTALİN KALSİT KALSİYUM KORUMASI: 

Kalsiyum sülfonat teknolojisinin tipik hedeflerinden biri de ısı, nem, yükler ve diğer gerilimlerin olduğu  motorlu buhar valflerinin  greslenme sırasında ortaya çıkan problemlerini çözmektir.

 Gresin temel yapıtaşı kristal kalsit kalsiyum karbonat, sürtünen yüzeye yapışarak mükemmel düzeyde AW (Anti-Wear), EP (Extreme Pressure) ve Anti-Korozyon özellikleri gösterir.

 Kalsitli  ince plaka hücreleri, suya ve aşınmaya maruz kalan yüzeylere paralel olacak şekilde sabitlenerek, balık pulu gibi  mükemmel bir bariyer modeli oluşturur. Omega 78’nin yapısını oluşturan eşsiz katkılar, olabildiğince değişik koşullar altında bile çok yüksek damlama noktası ve mükemmel seviyede  mekanik stabilite sağlar. 

Bu teknoloji, dışarıdan ekstra bir takım performans yükseltici katkılar kullanmaya gerek duymadan kendine has ve üstün avantajlar sağlar. Omega 78, yüksek EP/AW performansını vermek için ağır metallerin,sülfürün, klor bileşiklerinin veya diğer EP katkılarının kullanımına ihtiyaç göstermez 

GIDA MAKİNALARI UYGULAMALARI: 

Bir gıda işleme tesisinde kullanılan gresler, kirlenme ve bulaşmaları engellemeli, buğulanmayı veya eriyip akıp donmuş olan yağ damlacıklarıyla teması azaltmalı, aşırı yük taşıyan, yavaş işleyen, ekstrem sıcaklara maruz kalan rulmanları yağlayabilmelidir. 

En önemli kullanım alanları; temizlik, sterilizasyon, homojenleştirme, karıştırma, doğrama, fırında pişirme, dondurma, soğutma, kızartma, pişirme, kesme, dilimleme, paketleme, konserve yapma ve şişeleme.

 Yüksek ısı ve anlık ısı değişimlerinde gres performansı, gıda işleme ekipmanları için kritiktir. Rulmanlar, fırında pişirme ve genel pişirme uygulamalarında, yüklü rulmanlar ise, elektrik motorlarında ve sterilizasyon sırasında ekipman ısıya maruz kalabilir.

Omega 78 için seçilen baz yağı, gresin ömrünü muazzam düzeyde arttıran mükemmel bir üründür. Özel bir formülasyona sahip olan Omega 78, iyi rulman performansını sağlamada epeyce üstün performanslı ve rekabet gücü yüksek ürünler içermektedir. Omega 78, dinamik koşullar altında son derece iyi çalışır.

 Daha gelişmiş bir kalınlaştırma teknolojisinin avantajlarına sahip Omega 78’in yağ damlatma eğilimi çok düşüktür.  Bu tarz yağ damlaması ve yükseltilmiş sıcaklıklardaki iyi mekanik kararlılık, gres ömrünü maksimuma çıkarmada ve işlenen besin maddesinin kirlenmesinin azaltılmasında büyük öneme sahiptir.

OTOMOTİV UYGULAMALARI: 

Omega 78, CV bağlantılarına daha uzun  servis ömrü ve üstün oksidasyon dayanıklılığı sağlar. Rulman ömrü % 100, hatta % 200’lere kadar uzayabilir. Mükemmel korozyon direnci, elastomer uyumu, düşük sürtünme aşındırması ve aşırı basınç performansıyla beraber çevreye zararlı bileşikler içermeyen yapısıyla Omega 78, CV bağlantılarını gresle yağlamada oldukça idealdir. 

 KAĞIT TESİSLERİ UYGULAMALARI: 

Sadece en yüksek kalitedeki gresler, kağıt işletmelerinin en zor ihtiyaçlarını tatmin edebilecek  kapasitededir. Omega 78, süper korozyon, yüksek aşırı basınç, su varlığındaki kesme dayanımı ve yüksek sıcaklıklar altındaki uzatılmış çalışma ömrüyle bütün olası ihtiyaçları karşılar. Kalsiyum sülfonat teknolojisi, özel olarak korozyona karşı olan üstün direnciyle bu tarz koşulları karşılamak üzere çok uygundur. 

Pres silindirleri, kağıt kurutmaya girmeden önce yeni üretilmiş kağıttan suyu uzaklaştırmak  üzere ikinci aşamada yerleştirilmiştir. Boyları 10 metre, ağırlıkları da 30 tonu bulan silindirler, çapları 1 metreyi bulan iki büyük küresel merdanenin rulmanlarıyla desteklenmiştir. Rulman rpm’i genelde 350 rpm.’nin altındadır. 

Sadece en yüksek kalitedeki gresler, kağıt işletmelerinin en zor ihtiyaçlarını tatmin edebilecek  kapasitededir. Omega 78, süper korozyon, yüksek aşırı basınç, su varlığındaki kesme dayanımı ve yüksek sıcaklıklar altındaki uzatılmış çalışma ömrüyle bütün olası ihtiyaçları karşılar. Kalsiyum sülfonat teknolojisi, özel olarak korozyona karşı olan üstün direnciyle bu tarz koşulları karşılamak üzere çok uygundur. 

Pres silindirleri, kağıt kurutmaya girmeden önce yeni üretilmiş kağıttan suyu uzaklaştırmak  üzere ikinci aşamada yerleştirilmiştir. Boyları 10 metre, ağırlıkları da 30 tonu bulan silindirler, çapları 1 metreyi bulan iki büyük küresel merdanenin rulmanlarıyla desteklenmiştir. Rulman rpm’i genelde 350 rpm.’nin altındadır. 

Aşırı basınç altında, suyla yıkanmaya ve değirmen suyuyla işlemi sırasındaki  mekanik kararlılığa dayanıklı olan Omega 78, bütün diğer teknolojilerin üzerinde performans gösterir. Bunun da üzerinde olarak suyla karışma ve yükseltilmiş sıcaklıklarda kesilme etkileri altında yumuşamaya olan eğilime karşı yüksek dirence sahiptir. 

Omega 78, keçe silindir, gerilim silindirlerindeki yağlama ihtiyaçlarını  çarpıcı biçimde karşılar. Omega 78’in istisnai özellikleri, ısıya bağlı azalmalar ve tekrar yağlamaksızın yapılan uzun zamanlı çalışmaları içeren elverişsiz çalışma koşullarına da dayanıklılık gösterir. 

ELEKTRİK ÜRETİMİ: 

Nükleer tesisleri de içeren değişik tipte güç tesislerinin(nükleer tesisler) tipik uygulamalarından biri de buhar kontrol kapaklarının yükseltilmesi ve alçaltılmasında kullanılan gresle yağlanmış Motorla Çalıştırılan Valflerdir (M.O.V). İşin asıl önemli noktası, örneğin ana dişli kutusu, bir limit switch dişli kutusu ve bir stem/ stem nut bölümünü içeren MOV ünitelerinin her bileşeninde kullanılabilecek tek ve gerçek çok yönlü bir gres formüle edebilmektedir. Omega 78’in aşırı basınç yüklenebilme ve aşınmaya karşı direnç(AW-anti-wear) özellikleri, katkılar kullanılmadığı halde bile mükemmeldir ve sahip olduğu benzersiz korozyon direncinin ideal bir çözüm  olduğu kanıtlanmıştır.


Omega 78’de sülfür ve klor bileşikleri gibi aşırı basınç özelliği yükleyebilen etmenlerin yokluğu, paslanmaz çelik gövdesinin gerilme korozyonuna bağlı olarak parçalanması riskini de uzak tutar.

Omega 78, ayrıca, iyi sürtünme özellikleri, korozyon direnci, oksidasyon direnci ve eğer nükleer bir tesisin yakınındaki radyasyon bölgelerinde kullanılacaksa radyasyondan kaynaklanacak hasara karşı direnç sağlar.

Omega 78, arttırılmış sıcaklıklarda uzun hareketsizlik periyotlarındaki kıvam değişimlerine karşı mükemmel dirence sahiptir. Kıvamdaki değişimler, limit switch’i oluşturmaya yarayan sürtünme aralığının dışında çalışmasına neden olacak sürtünme katsayısının değişmesine neden olacağından bu özellikle kritik bir durum arz eder.

DENİZCİLİĞE YÖNELİK UYGULAMALARI:

Omega 78’in gerçek çok yönlü yapısı onu, rulman, dişli ve tel halat yağlamasında ideal bir güverte gresi kılar.

 Omega 78, kaliteli bir güverte gresi için gerekli tüm önemli özellikleri içerir. Yıkanmaya,  temizlenmeye,  tuzlu su ortamındaki korozyona, yükseltilmiş sıcaklıklardaki yumuşamaya, serviste yaşlanmaya karşı mükemmel direnç gösterir. Bununla birlikte aşırı basınç ve aşınmaya karşıda direnç(AW-anti-wear)  özelliği vardır. 

ÇELİK TESİSLERİ: 

Omega 78, suyun gresle karışabileceği yerlerde, şok yüklemelerde ve özel olarak çelik tesislerinde yükseltilmiş sıcaklıkların olduğu bölgelerde kullanıma mükemmel derecede uygundur. Çok önemli olan ömür arttırıcı özelliği, gres tüketimini ve  aksama zamanı kayıplarını çarpıcı biçimde azaltmıştır. Tecrübe sahibi çelik tesislerinde, sıcak şerit atölyelerinde ve silindir boyunlu rulmanlardaki gres tüketiminde sırasıyla %40 ve %50 azalma olduğu tespit edilmiştir.

 Omega 78’in soğuk silindir atölyelerinde, küresel rulmanlarda ve sıcak silindir atölyelerindeki ince silindir rulmanlarında  başarıyla çalışan üstün performansı kanıtlanmıştır. 

 Omega 78, çeliğe verilen su yıkanma direnci, korozyon direnci, mekanik kararlılık, pompalanabilirlik, düşük seviyedeki yağ ayrılması ve aşırı basınç gibi sorunlarda mükemmel çözümler sunar. Omega 78’in iyi mekanik kararlılığa eşlik eden mükemmel oksidasyon direnci, geleneksel gres ürünlerinden çok daha uzun rulman ömrü sağlar.                          

 

MADENCİLİK: 

Geçmişte, elmas uçlu matkabın korunması lifli baryum kompleksli greslerle yapılırdı. Omega 78 ise suya ve abrazyon aşınmasına karşı direnç göstermek üzere kuvvetlendirilmiş ve madencilikteki sorunları karşılamak üzere geliştirilmiştir. Omega 78 düzgün uygulandığında, her bir matkap ucu üzerinde yapışkan bir kaplama tabakası oluşturacaklardır. Gres, matkapla delme sırasında ucu yağlar ve bir sonraki kullanıma kadar korozyon bariyeri olarak iş görmesi amacıyla delikten çıkarıldıktan sonra etkili bir film olarak olduğu gibi kalır. 

 Yukarıda bahsedilen tüm uygulamaların yanı sıra Omega 78, dönel hareketin iletimi için önemli bileşenler olan esnek kavramalar için de idealdir. Omega 78, yüksek merkezkaç kuvvetler altında ve sürtünme aşındırmasını altında yağ ayrışmasına karşı yüksek direnç gösterme özelliğine sahiptir.

 Özetle, Omega 78’in devrim yaratan gres teknolojisi sayesinde, aşırı basınç/aşınmaya, korozyona,  oksidasyona, tazyikli suya ve yıkanmaya karşı direnci ve mekanik kararlılık özellikleri kanıtlanmıştır. Tüm bu eşsiz ve üstün özellikler, endüstriyel, otomotiv, denizcilikle ilgili ve çok çeşitli  tarzda kullanımlara yönelik benzersiz ve kaliteli bir gresin yaratılması için bir araya getirilmiştir.

 

TİPİK ÖZELLİKLER: 

TEST

ASTM TEST METODU

 

TEST SONUCU

 

Baz Yağı:

 

 

Viskozite, cSt @40°C(104°F)

                       @100°C(212°F)

 

D-445

D-445

100

11.0

Viskozite İndeksi

D-2270

94

Parlama Noktası, °C

D-92

260

Akma Noktası, °C

D-97

-10

Damlama Noktası, °C

D-2265

318

İşlenmiş Penetrasyon:

                              60 Strokes

                              10.000 Strokes, % değişim

D-217

 

 

 

280

-1.0

Timken OK Load, Lbs

D-2509

60 Lbs

Four Ball, EP(extreme pressure)

 

 

Kaynak Noktası, Kg

D-2596

500

Yükleme Aşınma İndeksi(Load Wear Index-LWI)

D-2596

62

Four Ball Wear, mm

D-2266

0.45

Pas Önleme Oranı

D-1743

Geçer

Bakır Şerit Korozyon Oranı

D-4048

1B

Salt Fog Korozyonu 1 mil d.f.t (saat)

B-117

>300

Water Washout @ 80°C, %kayıp

D-1264

2.7

Tekerlek Yatağı Sızıntısı, gm

D-1263

1.0

Silindir Kararlığı, %50 su % Değişim

D-1831

2.1

Rulman Ömrü Performansı, saat

D-3527

180

Bomb Oksidasyonu, 1000 saat sonraki psi düşüşü

D-942

6.0

Yağ Ayrışması, %100 kayıp

D-1742

0.1

Düşük Sıcaklık Torku, -18°C, g-cm

                                                                     Başlama

                                                                    60 dakika

D-1478

 

1404

247

Mobilite @ 150 psi, -18°C, g/dakika

US Çelik Metodu

19.3

NLGI Sınıfı

D-217

#2

Çalışma Sıcaklık Aralığı, °C

-

-18 ; 180

Yapı

Görünür

Düz

Renk

Görünür

Bej



 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj