• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Anasayfa


     OMEGA 907 - Engine & Compressor Flush

   
Ürün Kodu : 907
Üretici : MAGNA INDUSTRIAL CO.
Ürün Özellikleri
Omega 907, öncelikle eski yağı temizleyen ve sonra da motordaki tüm zararlı çökeltileri sistemden uzaklaştıran özel olarak formüle edilmiş motor ve ko
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Omega 907

 

AÇIKLAMA: 

Omega 907, öncelikle eski yağı temizleyen ve sonra da motordaki tüm zararlı çökeltileri sistemden uzaklaştıran özel olarak formüle edilmiş motor ve kompresör temizleme bileşiğidir. Motordaki toplu çökeltilerin Omega 907 Motor Flush ile tamamen sistemden uzaklaştırılıp temizlenmesiyle, yeni yağın en üst performansta çalışması sağlanır. Bu da motor kısımlarının korunması ve yağlanmasında en iyi sonucun alınması demektir. 

OMEGA 907 OLMADAN NE OLUR: 

İleri teknoloji ile dizayn edilmiş motorların gittikçe artan yüksek performansları, motor yağlarının motorun düzgün çalışmasını sağlamak amacıyla daha fazla çalışmaları gerçeğini de beraberinde getirmiştir. Çoğu endüstrinin rekabetçi doğası, servis aralıklarının ve çalışma yüklerinin maksimuma  uzatılmasının yolunu açmıştır. 

Modern motor yağları, sınırlı çalışma ömürlerine sahip katkı paketleriyle dizayn edilmiştir. Benzer limitler aşıldığında veya yağ çok zorlu koşullarda işlem gördüğünde içindeki katkılar bozulurlar ve motora artık istenen korumayı sağlayamazlar. 

  1. Aşınma önleyici etmenler bozulurlar ve metalik motor kısımları, aşırı çalışmış motor yağı ile dolaştırılan  küçük yongaları ve partikülleri atmaya başlar.
  2. Kimyasal yanma döngü kalıntılarının oluşturduğu asitler, contalara, valflere, silindirlere, çeperlere, rulmanlara, vb. zarar verene değin Korozyon Önleyiciler oldukça zayıflar.
  3. Deterjanlar ve Seyrelticiler, “aşırı yüklenmeye” bağlı olarak motor tortusunu süspansiyonun içinde tutma kabiliyetlerini kaybederler ve çökeltiler yapışmaya ve zamklaşmaya başlarlar, en sonunda da çalışma ısısıyla vernik oluşumuna neden olurlar.
  4. Yukarıdaki katkı bozulmalarının kompleks yan ürünleri, motor kısımlarının yıpranmasına yol açar.
  5. Motor yağındaki Glikol anti-freeze etmeni, katkıları tahrip etmeye başlar, ve motorun performansı sonuçta bütün sistemin arızasına yol açana kadar giderek bozulur.

 

NORMAL BİR YAĞ DEĞİŞİMİNDE NE OLUR: 

Motor yağı katkıları aşırı çalışma sonucunda kullanım süresinin sonuna yaklaşırken, süspansiyon halinde (deterjanlar halen iş görüyor ise) veya motoru saran düzinelerce motora zarar veren katkılar mevcuttur. 

Normal bir motor yağı değişimi asılı kalmış safsızlıkların bir kısmını temizler fakat  karterin içinde motor kısımlarını kaplayan ve bazı çok ciddi durumlarda motor parçalarına bile yapışan eski yağın yarım litrelik kısmı kalır. 

Normal bir yağ değişimi sırasında yeni bir yağ eklendiğinde, eski yağda halen motor parçalarını kaplamakta olan safsızlıklar yeni yağın katkılarıyla reaksiyona girer. Yeni yağın katkıları, eskisinin safsızlıklarını gidermek üzere eklenir, fakat bunu başaramaz, bu nedenle çalışma ömrünün daha en başında bile motor koruması sağlar!!! 

Yeni yağ, servis ömrünün başlarından itibaren seviyesi çok düşürülmüş bir koruma sağlar ve ciddi durumlarda, hiçbir koruma sağlayamaz! Her bir başarılı yağ değişiminde, bir motor krizi gerçekleşene kadar şartlar daha da kötüleşir. 

 

OMEGA 907’Yİ KULLANDIĞINIZDA: 

Omega 907, drenajdan hemen önce eski yağa eklendiğinde, tüm motor kısımları üzerindeki zamk ve vernik çökeltileri üzerine etki ederek kısa sürede metal adhezyonlarını parçalayacak ve drenajla kolayca atılabilmeleri için onları eski yağın içinde asılı tutarak kolayca atılmalarını sağlar. 

Omega 907’nin özel olarak formüle edilmiş nötralizasyon etkisi, korozif zarar vermeyi önlemek amacıyla kalıntı yağda yaygın olan asit şartlarıyla savaşır. Omega 907 ayrıca, glikole özgü anti-yağlama özelliklerinden motoru korumak amacıyla glikolü ve onun sonucunda oluşan kalıntıları parçalar. 

Omega 907, sıradan yıkayıcı yağlardan farklı olarak çalışan motora eklenir ve bu yolla düzgün uygulama operasyonu sağlamak için valf ve hidrolik kaldıraçlardan vernik ve çökeltileri uzaklaştırır. 

Omega 907’nin tüm kuşatıcı temizlik ve yıkama özellikleri, Omega 907 ile kimyasal işleme tabi tutulmuş eski yağ karterden boşaltıldığında tüm zararlı kalıntılar da aynı zamanda temizlenmiş olur. Bu durum, yeni motor yağının boşaltmadan sonra motorda kalan eski yağ bozukluklarıyla oluşacak kirlenmelere maruz kalınmadan düzgün performansı başarmasını sağlar. 

 

UYGULAMA : 

  Motorlar için : 

  1. Normal çalışma sıcaklığı sağlandıktan sonra motoru kapatın.
  2. Her 3 litrelik motor yağı kapasitesi için 300 ml’lik Omega 907 ekleyin.
  3. Motoru başlatıp 10 dakika boyunca boşta çalıştırın, daha sonra karter sıcakken boşaltın.
  4. Yağ tapasını ve filtreleri değiştirin ve yeni Omega motor yağını ilave edin.
  5. Maksimum motor korumasını sağlamak için uygulamayı 10,000 km’de bir veya her bir yağ değişiminde tekrarlayın. 

  Kompresörler için: 

  1. Mevcut kompresör yağına Omega 907’yi  %10 hacminde ilave edin.
  2. Kompresörü 30 dakika boyunca düşük yüklemeyle çalıştırın.
  3. Boşaltın ve yeni yağ ile doldurun.
 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj