• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Anasayfa


     OMEGA 909 - Super Engine Oil Additive

   
Ürün Kodu : 909
Üretici : MAGNA INDUSTRIAL CO.
Ürün Özellikleri
Omega 909 ileri antioksidan içermektedir. Buda, hem oksidasyon önleyici hem de metal deaktivatör olarak hareket eder. Normal bir motorda, hava ve su g
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Omega 909

 

SUPER MOTOR YAĞI KATKISI: 

En önemli konuların başında modern yağların içinde kullanılan katkıların tüketici tarafından yeterli oranda bilinmemesidir. Deterjan tip katkıların birinci kategorisi fosfor, kükürt, klor türevleri içerirler. Diğer kategori ise orantılı olarak ağır hizmet yağı içerir. Omega 909, bunlardan herhangi bir kategoriye girmeyen ve yerine tamamen yeni ve ileri kimyasal etki kullanan her iki kategoriden de üstün ve eşsiz bir katkıdır.

BASİT YAĞ KATKILARI: 

Şimdilerde, büyük yağ şirketleri, motor yağlarını, çok çeşitli gibi gösterirler ve bu şekilde pazarlarlar ama yağların hepsi sadece yukarıda belirtilen 2 kategoridedir. Bu şirketlerin pazarlama elemanları, bilimsel görünen terimlerle deterjan tip katkıları veya ağır hizmet yağı katkılarını anlatırlar. 

Her ne kadar fosfor, kükürt ve klor ihtiva eden katkılar, karteri, deterjan etkisiyle, karbon depozitlerinden ve yapışmadan korusalar bile, bozunma sırasında veya daha sonra son derece korozif elemanlara dönüşür ve motorun  iç kısım metallerine atak yaparak piston , valf, keçelerin  ve contaların (ring) erkenden bozulmasına sebep olurlar. 

İkinci kategori motor yağı katkıları, motor yağına iyi bir şey olarak katıldığına inanılan düşük viskoziteli ağır cins yağın katılımından başka hiç bir şey değildir. Bununla beraber, bilimsel olmayan bir tahmini kanıtlayan bilimsel ispat yoktur.

OMEGA 909 SUPER ETKİ KATKILARI: 

Daha iyi motor yağı katkılarından bir çoğu, üç veya dört faydalı ilaveden meydana gelir.Omega 909 super motor yağı katkısında ise bu faydalı ilaveler yirmi iki tanedir. Önemli olan altı adedi şunlardır: 

1-Viskozite İndeks Artıranlar: 

Omega 909 V.I (Viskozite İyileştirici) dikkatlice dengelenmiş sentetik oligomer, monomer ve polimer V.I.’nın her ikisinin tüm avantajlarını sergiler ve hiçbir dezavantajı yoktur.

Omega 909 oligomer, esas motor yağının viskozite kapasitesini esas yağ viskozitesinde özgü olan daha geniş bir çalışma aralığına yayar. Bu, soğuk çalıştırmada motorun  korumasını iyileştirir. Aynı zamanda, esas yağın motor ısısı, çalışma sıcaklığına yükseldiği zaman yağı incelmekten korur. Bu kullanıcı için  motor soğukken daha az aşınma  ve motor normal sıcaklığına ulaştığı zaman daha iyi bir yağlanma anlamına gelir. 

2-Deterjan Modifiye Ediciler: 

Motor yağı katkılarının çoğu, yağa deterjan dahil etmek için metal sabunu kullanırlar ve yağ oksidasyonunun  yan ürünlerinin bozunmasını sağlarlar . Bu da motor krank kutusunda  kirli bir çamur oluşumuna neden olur. Bununla beraber, deterjan katkılarının asidik yan ürünleri motor parçalarının korozyona uğramasına yol açar. Omega 909, polimerize olefinlerden meydana gelmiş , non-metal  külsüz tip deterjan kullanır. Bu metal bulundurmayan katkı, keçe civarında temizliği temin etmekte etkilidir. Böylece keçe ve valf yapışma problemleri azalır, serbest keçe hareketi ve temiz piston keçe operasyonu her zaman minimum yağ tüketimi sağlar, yanma vuruntusunu ortadan kaldırır. Bu sebeple maksimum motor gücü sağlar. 

3-Üstün Disperse Ediciler (Kül Dağıtıcılar) 

 Açma-Kapama motor çalıştırmasında, sıradan yağlardaki deterjanlar, yağlardaki oksidasyon yan ürünlerini dağıtma işini iyi yapmazlar. (Motorun aşınma özelliğinin bir parçasıdır). Bunlar birikim eğilimindedir ve öyle ki yapışkan tabaka motor parçalarını örten vernik oluşumu ile ısı laklaması eğiliminde olurlar. 

Bu durum motorda sıcak lekelerin oluşumuna sebep olur ve zamanla aşırı ısınma nedeniyle motor problemlerine sebep olur. Omega 909 nitrojen içeren monomerli polimer kullanır ve çamur tabakasından oluşan ürünlerin polar bileşenlerinin çekimine yardım eder.Yüzey hareketi vardır. Bu, metalik aşınma bakiyesini askıda tutar. Yağ değişimin sırasında kolayca atılmasını sağlar. Netice olarak Omega 909 tüm motor parçalarının yüksek aşınma oranlarından ve motorun açıp-kapama  operasyonlarındaki aşınmalardan korur. 

4-Oksidasyon Önleyiciler: 

Omega 909 ileri antioksidan içermektedir. Buda, hem oksidasyon önleyici hem de metal deaktivatör olarak hareket eder. Normal bir motorda, hava ve su gibi oksijen taşıyan maddeler temasa  geçtiğinde  petrol yağlarında kimyasal reaksiyon olur. Bu oksidasyon ısı artışı, katalitik metallerin bulunduğu ve havalandırma ortamında hızlanır. Petrol ürünleri olarak hidrokarbon ve oksijenin bileşimiyle meydana gelen hidro peroksit olarak bilinen yan ürünler zincirleme reaksiyonlarla, sonuçta, çamur, gum, vernik-lak, karbon bakiyesi ve asit bileşikleri oluştururlar. Omega 909’ un antioksidan faktörleri :

a)peroksite dönüşür

b)metal deaktivatör olarak hareket eder

c) yağ oksidasyonunu önler

d)korozyonu önler 

e) aşınmayı azaltır.

 

5-Korozyon Önleyiciler: 

Motor parçalarının korozyonuna , hidrokarbon  yanması ve yağ oksidasyon işlemi sırasında oluşan asitler sebep olur.Omega 909, parçaları asit etkisinden korumak için, metallere kuvvetli ilgi gösteren koruyucu yağ içerir ve böylece tabakalar tüm metal parçalarının tabakaları motor yağıyla temas eder. 

6- Sürtünme Modifiye Ediciler : 

Omega 909 , işlem gören parçaların üstünde süper yağlı bir film tabakası oluşturan sabunlaşma özelliğinde yağ içerir. Bu motor parçalarına süper nemlenme veya yağlanma sağlar. Sürtünmeyi  azaltır ve bu yüzden şehir içi sürüşte istenen dur ve kalk pozisyonunda başlangıç torkunu azaltarak, motor parçalarının aşınmasını azaltır ve sonuçta motor yakıt tüketimini iyileştirir. 

ÜSTÜN KATKILAR ÜSTÜN PERFORMANS DEMEKTİR: 

Motor yağları, sadece formülü içine giren bileşenleri kadar iyidir. Birçok motor yağları, ürünlerinin diğer sıradan motor yağları ile rekabet etmelerini sağlamak için, bugün düşük kalite veya maliyeti yüksek katkılardan minimal seviyede kullanırlar. Bu düşük maliyetli / düşük performans katkıları, yağın motor çalışmaya başladığı anda bozulmasına sebep oluyor. 

Omega 909, ihtiyaç duyulan üstün motor performansını sağlamak için motor yağlarına pahalı ve yüksek performans katkıları sunar. Bununla beraber Omega 909,  iyi bir motor yağına katıldığı zaman etkili olarak çalışabilir, katkı fonksiyonu düşük bir cins yağ veya düşük kalite yağ içinde uygulandığında performans göstermesi beklenemez. 

NASIL UYGULANIR: 

Omega 909, direkt olarak mevcut motor yağına ilave edilebilir. Fakat tercihen yeni bir yağ veya sadece az kullanılmış bir yağla birlikte kullanılmalıdır. Asla servis ömrünün sonuna gelmiş veya kullanım süresinin sonuna yaklaşmış olan bir motor yağı ile kullanılmamalıdır. 

Tüm araçlar için          20 kısımlık motor yağına 1 kısım Omega 909 ekleyin. 

Yeniden Doldurma    Araçların çoğu, motor yağının birazını karterde yaktıkları için motor yağı  zaman zaman tamamen doldurulmak zorunda kalınabilir. Omega 909, aynı oranda  motor yağının performansını elde etmek için tamamen doldurulurken  ilave edilebilir. Eğer 1 litre motor yağı ile doldurulursa, o zaman 50 ml (1:20)  Omega 909, motor yağı bölümüne ilave edilmelidir. 

Tavsiye edilen, Omega 909’un doğru miktarını motora katmadan önce motor yağı ile ön karışım yapmaktır. Eğer Omega 909 doğrudan motora ilave edilecekse yavaşça ve motor boşta çalışıyorken ilave edilmelidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPIM 909-3

Versiyon 1.0

Revizyon 1.1

Rev.tarihi 6 Mart, 2000

Ref: Avrasya Mart’ 05

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj