• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Anasayfa


     OMEGA 778 - "TYPE II" Synthetic Engine Oil

   
Ürün Kodu : 778
Üretici : MAGNA INDUSTRIAL CO.
Ürün Özellikleri
Omega 778 “TİP II” Sentetik Motor Yağı, sıradan sentetik motor yağlarının performanslarını aşmak üzere formüle edilmiş ikinci nesil, tam sentetik yüks
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Ωmega 778  “TİP II” SENTETİK MOTOR YAĞI

 

AÇIKLAMALAR: 

Omega 778 “TİP II” Sentetik Motor Yağı, sıradan sentetik motor yağlarının performanslarını aşmak üzere formüle edilmiş ikinci nesil, tam sentetik yüksek performanslı bir motor yağıdır. 

Sıradan sentetik yağların hep daha iyi performansa ait vaatlerinin yanında Omega 778 “TİP II” nin özenle hazırlanmış TÜMÜ SENTETİK “Sıfır Sürüklenmeye sahip” komponentleri onun çok daha üstün vasıflı bir ürün olmasını sağlar. 

SIRADAN SENTETİK YAĞLAR: 

Omega’nın mühendisleri, mevcut sıradan yağlar üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda, bu yağların mineral yağlara göre avantajlar sağladıkları fakat ne var ki yapılarındaki düşük kalite sentetiklerin doğasına özgü problemlere neden oldukları görülmüştür. 

BİRİNCİ NESİL SIRADAN SENTETİK YAĞLAR

OLUŞTURDUKLARI PROBLEMLER

  • Silikon baz kullanan sentetikler daha iyi termal stabiliteye sahiptir
  • Metal- metal temas yüzeyleri için zayıf yağlama
  • Daha iyi oksidasyon stabilitesi için bir polialfaolefin formülasyonu kullanan sentetikler
  • Yüksek kaliteli katkı ilavelerinin etkilerini azaltır.

 

  • Biodegradasyon için diester yağ bazı kullanan sentetikler
  • Çok zayıf hidrolitik stabiliteye neden olur.(su varlığında kimyasal reaksiyona girer)
  • Buharlaşmayla oluşan karbon kalıntılarını önlemek için polialkilen glikol kullanan sentetikler
  • İleri higroskopiye (suyu emer) neden olarak diğer sentetiklerle uyumsuzluğa neden olur.

 

 ÜSTÜN OMEGA 778 “TİP II” 

Omega 778 sıradan birinci nesil sentetik yağlara has sorunların üstesinden gelen ikinci nesil bir motor yağıdır. En iyi mineral yağlarının ve sıradan birinci sınıf sentetiklerin performanslarını aşmada belirli tüm sentetik bileşenlerden istifade etmiştir. 

KATALİTİK KONVERTÖRLERİN ÖMRÜNÜ UZATIR 

Sıradan sentetik yağlar, motor egzost gaz emisyonunu dönüştürmedeki hız ve verimi kümülatif olarak azaltan motor yağı buharındaki bileşenlerin neden oldukları pahalı katalitik dönüştürücülerin ömrünü kısaltırlar. Omega 778 “TİP II”, daha az yağ uçuculuğuna ve yağ tüketimine neden olarak pahalı katalitik dönüştürücülerin ömrünü uzatır. 

ARTAN MOTOR PERFORMANSI İÇİN ÜSTÜN YAĞLAMA 

Saf Omega 778 “TİP II”, sürtünme engelleyici karakteri arttırır ve yağ kırkılmasına karşı %100 dayanım sağlar. Sıradan motor yağları, bünyelerindeki IV geliştiricilere bağlı olarak servis koşulları altında kırkılma eğilimine sahiptir. Bu da incelmeye, dolayısıyla daha az yağlamaya neden olmaktadır. 

Omega 778 “TİP II”, geniş bir sıcaklık aralığındaki değişimlerde ve ekstrem ağır işlerde dahi oldukça ileri düzeylerdeki aşınmaları azaltıcı ve tam yağlama sağlayan tüm-sıcaklıkları içeren viskozimetrik karakterine ( tabii olarak yüksek viskozite indeksine) sahiptir. 

Omega 778”TİP II”, motorun ilk başlamalarını daha kolay yapmasını ve derhal tüm motor komponentleri için hızla “sıfır sürüklenmeli” bir yağ akışkanlığı sağlar, dolayısıyla soğuk çalıştırmalarda aşınmayı kayda değer biçimde azaltarak motoru en fazla yıpratan aşınma tarzının önüne geçilmiş olur. 

YAKIT TÜKETİMİNİ AZALTIR 

Omega 778 “TİP II”,yakıt harcayan sürtünmeleri asgariye indirerek hareketli motor komponentlerinin daha az mekanik güç sarfetmesini sağlar. Belli bir miktardaki yanmış yakıt için Omega 778 “TİP II”, hem daha çabuk hızlanmayı hem de daha iyi yakıt ekonomisi sağlayacaktır. 

 

YAĞ DEĞİŞTİRME ARALIKLARINI

DİKKATE DEĞER BİÇİMDE UZATIR

 

Omega 778 “TİP II”, çok pahalı bir tam sentetik formülasyon kullandığından kullanıcı, gazla çalışan arabalarda 25,000 km. yi aşan yağ değiştirme peryotlarıyla oldukça büyük ekonomi sağlamakta ve böylelikle maliyet kompanse edilmiş olur. Bu, sıradan yağların tavsiye edilen değişim periyotlarının tam 5-6 katıdır. Bakım masrafları düştüğünde daha iyi yakıt ekonomisi, daha kolay motor ilk çalışmaları, azaltılmış aşınma, daha çabuk hızlanma özellikleri yarışma sahasına girecektir; bu ikinci nesil tam-sentetik motor yağı, araçları uzun dönemli kullanan sahipleri için önemli bir ekonomi sağlayacaktır. 

ÜSTÜN MOTOR KORUMASI 

Yakıt yanmalarının oluşturduğu korozif türevler, motor içi korozyonuna ve paslanmalarına neden olur. Omega 778 “TİP II”,  motorları oldukça etkin oksidasyon inhibitörleriyle, dispersanlarla ve deterjanlarla korumaktadır. Bu saf sentetik yapıdaki ilaveler, halkaları, pistonları, rulmanları ve motor iç cidarlarını, lekelerden ve zamk, vernik tortularının hasara neden olan çökeltilerinden korur. Omega 778 “TİP II”, motorların verimli ve hızlı,etkin ve genellikle herhangi bir aracın çalışmasından kaynaklanan problemlerden uzak olarak çalışmasını sağlar. 

 TURBO-ŞARJLI MOTORLARDA DAHİ EN ÜST PERFORMANS 

Omega 778 “TİP II”, 325°C’ı geçen sıcaklıklarda ve yüksek randımanlı turboşarjlı motorlarda dahi sorunsuz performans sağlar! Sıradan yağlar, oldukça abrasif artıklar oluşturarak gerçek manada pişer ve kavrulup kömürleşirler.  Bu artıklar neticede turboşarjlı rulmanları tahrip eder. 

NEREDEYSE TÜM GEREKSİNİMLERİ KARŞILAR & AŞAR: 

Omega 778 “TİP II”, tüm 4 zamanlı gaz ve ağır iş dizel motorlarının performanslarını maksimuma çıkarır ve aşağıdaki servis standartlarını aşar:

 

API SJ, CF/SH                       Rover RES. 22.OL. G-4

ACEA A3/B3                         Daimler Benz 229.1

VW 501/502/505                      Allison C4

Ford M2C 153E                        Caterpillar TO-2 

 

TİPİK ÖZELLİKLER: 

TEST

ASTM TEST METODU

20W50

10W60

Görünüm

Görünür

Doğal, Floro

Doğal, Floro

Yoğunluk, Kg/L @ 15°C°

D-1298

0.905

0.855

Viskozite, cSt @ 40°C

                       @ 100°C

                  Cp

D-445

D-445

D-2983

136

18.5

2950 (-10°C)

158

22.5

3452 (-20)

Viskozite İndeksi

D-2270

156

171

Parlama Noktası,COC, °C(°F)

D-92

235(455)

235(455)

Akma Noktası ,°C(°F)

D-97

-36 (-33)

-36 (-33)

Sınır Pompalama Geçişi, °C(°F)

D-3829

-10 (14)

-25 (-13)

Total Baz No, mg KOH/g

D-2896

10.1

10.1

Köpürme Özellikleri – Tüm Aralıklarda , Çökelmeden Sonra

 

 

D-892

 

 

Yok

 

 

Yok

Karbon Bakiyesi,

Conradson, %Kütle

 

D-189

 

0.03

 

0.03

Kül, Sülfatlanmış, % Kütle

D-874

1.25

1.25

Fosfor, % Kütle

AM-S 280.20

0.114

0.114

 

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj