• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Anasayfa


     OMEGA 611 - Super Refrigeration Oil

   
Ürün Kodu : 611
Üretici : MAGNA INDUSTRIAL CO.
Ürün Özellikleri
Omega 611 her türlü soğutucuda (küçük, orta ve büyük) sorunsuz, uzun vadeli, sabit performans sağlaması için geliştirilmiş, aşırı düşük ısılarda değiş
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Omega 611

 

SOĞUTMA: 

Uygun bir soğutucu ile (örneğin; Freon, Propan, Carrene, Amonyak) kısıtlı bir bölgede sıkıştırma sonucunda düşük bir ısı seviyesi elde edilebilir. Bir yayılma vanası vasıtasıyla sıkıştırılmış sıvının serbest bırakılması sonucunda sıvı buharlaşarak ısının düşmesine neden olmaktadır. Buharlaşma hızlandıkça ısı seviyesi de daha aşağı düşmektedir. 

SOĞUTMA SAĞLAYAN YAĞLAYICI: 

Soğutma niteliği olan bir yağlayıcının en önemli özellikleri şunlardır: koruma, yağlama ve yayılma vanasının içinde ve etrafında toplanmanın engellenmesi. Yağlama metodu yüzeye yedirme ya da sıçrama yoluyla olur. Bu sayede, rotorlar, pistonlar ve yataklar sürekli yağlanmaktadır. Omega 611 çeşitli maliyet azaltıcı faydalar sağlamaktadır. 

TANIM: 

Omega 611 her türlü soğutucuda (küçük, orta ve büyük) sorunsuz, uzun vadeli, sabit performans sağlaması için geliştirilmiş, aşırı düşük ısılarda değişmez soğutucu yağlayıcısıdır. Formülasyonu en gelişmiş bilimsel ekipmanlar kullanılarak yapılan ayrıntılı araştırma ve geliştirmenin sonucudur. Çift fazlı bir  izotropi ve anizotropi içinde çok az miktarda silikon-demir içermektedir. Bu olağanüstü döngü sistemi, yağlayıcının yüzeye inatla tutunmasının yanı sıra sistem içi tortu ve yabancı maddelerin toplanma yapmadan ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. 

GEÇİRGENLİK: 

Soğutucularda kullanılan sıradan yağlar genellikle balmumu gibi kolayca katılaşmaktadır. Düşük yüzey geçirgenliğine sahip oldukları için, sistem içinde oksit oluşumuna neden olmaktadırlar. Bu durum kısa süre sonra pul pul toplanmaya ve bunun sonucunda korozyona ve kaçınılmaz ekipman arızalarına sebep olmaktadır. Ancak Omega 611, manyetik olarak yüzeye nüfuz eden, güçlü ve tam anlamıyla koruma sağlayan bir yağlayıcı film oluşturan iyi dengelenmiş bir polikristalindir. 

BUHAR OLUŞUMU: 

Nem oranı, ya da buhar oluşumu, verilen herhangi bir sıcaklıkta, fiili buhar basıncının doymuş buhar basıncına olan oranı (yüzde) olarak ifade edilmektedir. Düşük ekipman ısılarında, buharlaşma veya yoğunlaşma doğaldır. Ancak, bu oluşumun miktarı, iklim şartlarına göre, sıcak iklimlerde daha çok, soğuk iklimlerde daha az şeklinde değişiklik göstermektedir. Buğu korozyonun başlıca sebeplerindendir. Omega 611 kılcal damar etkisi göstererek tüm parçaları koruma altına alır ve  buğunun sistem içine girmesini engeller. 

KARIŞABİLİRLİK: 

Omega 611 soğutucu maddelerle karışabilme özelliğine sahiptir. Ancak, sıradan yağlardan farklı olarak, balmumu gibi ya da katı tortu oluşturmamaktadır. Onun istisnai düşük ısı özellikleri, ısı değişiklikleri ne seviyede olursa olsun, sabit kalmasını sağlamaktadır. 

YIPRANMA ÖNLEYİCİLİK: 

Omega 611 en seçkin baz yağlardan üretilmiştir ve içerdiği özel Omega katkıları ile yıpranma ve sıkıştırma şartlarına karşı koymaktadır. 

BUZ OLUŞUMUNU ÖNLER: 

Sistem içinde buz oluşumu hem tehlikelidir, hem de istenmez. Omega 611 bu oluşumu engellemekte ve sabit akışkan dokusunu korumaktadır. 

KARBON OLUŞUMUNU ÖNLER: 

Omega 611 karbon tortulaşmasını önler. Karbon tortusu sisteme zarar verir ve daha büyük tortulaşmalar oluşturarak enerji tüketimini artırır. 

UYGULAMA: 

Omega 611, seyreltilmemiş amonyak  içeren çoğu soğutucularda kullanılabilir ve kullanılmaktadır. 

 

TİPİK ÖZELLİKLER: 

TEST

ASTM TEST METODU

SAE 20

ISO Viskozite Sınıfı

D-2422

68

Görünüm

Görünür

Parlak Yeşil

Yoğunluk, kg/L @ 15°C

D-1298

0.984

Viskozite, cSt @  40°C

                        @ 100°C

D-445

D-445

62

7.0

Viskozite İndeksi

D-2270

55

Parlama Noktası,COC,°C(°F)

D-92

256 (493)

Akma Noktası, °C (°F)

D-97

-38 (-36)

Nem, PPM (Max.)

D-1744

25

Anilin Noktası, °C(°F)

D-611

92(198)

Yalıtkanlık Değeri kV (Min.)

AS-1767 (1975)

25

Topaklanma Noktası °C (°F)

J-58

-55(-67)

Buğulanma Noktası °C (°F)

J-58

-48(-55)

Çalışma Sıcaklık Aralığı °C (°F)

-

-35 (-31) ; 138 (280)

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj